Vooropleiding

Vooropleiding:

Heb je een vmbo-diploma basis niveau dan kun je starten bij de Schildersvakopleiding Amsterdam in een MBO-opleiding niveau-2.  Alle leerlingen starten met een basisopleiding in de leerlingwerkplaats. Heb je een vmbo-bouw diploma schilderen, dan zal deze periode kort zijn en wordt je sneller uitgeplaatst bij een erkend leerbedrijf. Heb je een ander vmbo-diploma dan volg je de gehele basisopleiding en wordt je aansluitend uitgeplaatst.
Heb je een vmbo-kader of TL diploma behaald, dan start je in een driejarige BBL-niveau-3.  Je start dan met de niveau-2 lesstof waar je sneller doorheen gaat en je stroomt vanzelf door naar de niveau drie lesstof. Voor metselen, tegelzetten en stukadoren  verwijzen we je naar de website van ons bouw-opleidingsbedrijf: www.bouwmensen.nl/utrecht

Geen vmbo-diploma:

Heb je geen vmbo-diploma behaald dan moet je je eerst melden bij het ROC.  Zonder vmbo-diploma start je normaliter in een BOL niveau-1 opleiding, de zgn. entree-opleiding. In voorkomende gevallen kan de Schildersvakopleiding Amsterdam besluiten jou een BBL-1 opleiding aan te bieden. Dat is een vakopleiding van een jaar. Slaag je voor de Proeve van bekwaamheid dan kun je doorstromen naar BBL-2.

OPEN

DAGEN