Bouw VMBO

Kies je voor de bouw-vmbo dan ga je vanaf het derde leerjaar voor het vaktechnisch onderwijs naar het bouw-opleidingscentrum aan de Utrechthaven 11-13 te Nieuwegein.
De AVO-vakken volg je op het Cals-college. Dus voor de vakken Nederlands, wiskunde, Engels etc. zit je op school, Hoge dijk 1 te IJsselstein. Voor de vaktechnische vakken zit je in Nieuwegein.
In Nieuwegein heeft de bouw-vmbo de beschikking over een prachtige praktijkruimte waar alle onderdelen van de bouw geoefend kunnen worden. Daarnaast is er een splinternieuw theorielokaal voorzien van alle technische snufjes en ingericht om ook veel met de computer te kunnen werken. In een geheel eigen omgeving krijg je les in vaktheorie, tekenen of praktijk. Je bent ongeveer tweeënhalve dag per week in Nieuwegein voor de vakopleiding.
   

In overleg met de docent van het Cals-College bestaat de mogelijkheid om te kiezen uit drie beroepsrichtingen, te weten. Timmeren, metselen of schilderen.
Wanneer je KBL doet en je wilt naar de Bouw-MTS moet je kiezen voor de richting timmeren.
In de derde klas volg je modules voor zowel timmeren, metselen als schilderen. Gedurende het derde en vierde leerjaar organiseren we een aantal excursies en gastlessen.
In het vierde jaar ga je ook een aantal weken stage lopen. Hiervoor zoeken we naar een plekje binnen één van de erkende leerbedrijven die ook de leerlingen van de opleidingsbedrijven in de vervolgopleidingen begeleiden.

Wanneer je aan het einde van het vierde leerjaar jouw diploma behaalt, kun je doorstromen naar één van de opleidingen die door de opleidingsbedrijven te Nieuwegein worden aangeboden. In overleg met het Cals college en het ROC wordt het opleidingsniveau bepaald.

Voordelen van deze samenwerking:
- zeer professionele omgeving
- veel structuur en geen lesuitval in de vaktechnische vakken
- ruime keuze in beroepsrichtingen in de sector
- uitstekende werkomgeving en goede outillage
- hele goede doorstroommogelijkheden voor vmbo-lln. op BBL, KBL of TL niveau
- doorstroom van vmbo naar mbo in een vakkundige en vertrouwde omgeving
 

OPEN

DAGEN