Algemene informatie

Schildersvakopleiding Midden Nederland  is een van de 15 collectieve bedrijfsscholen in de afwerkings- en onderhoudssector in Nederland. Wij zijn aangesloten bij de koepel Schildersvakopleiding NL. Ons werkgebied is de regio Midden Nederland.

Schildersvakopleiding Midden Nederland werkt in haar regio vooral samen met ROC Midden Nederland maar heeft ook een aantal leerlingen op andere ROC’s zitten (ROC van Amsterdam, ROC Flevoland en Nimeto). De grootste groep leerlingen leiden we samen op met ROC Midden Nederland en daarmee hebben we in de afgelopen jaren ook een aantal nieuwe opleidingstrajecten kunnen inzetten.

De Schildersvakopleiding Midden Nederland is een aantal jaren geleden een samenwerking begonnen met het Cals college IJsselstein, om naast de reguliere werving en voorlichting op vmbo-scholen, als enige in de regio Utrecht schilderonderwijs op het vmbo aan te bieden. Dat betekent dat  op de opleidingslocatie aan de Utrechthaven derde- en vierdeklassers vmbo opgeleid worden voor een beroep in de schilder- en afwerkingssector.

Middels een intensieve samenwerking tussen ROC Midden Nederland kunnen we samen een aantal mbo-opleidingen op niveau 2, 3 en 4 gerealiseerd worden.
Samen met ROC Midden Nederland verzorgen we de opleidingen schilderen.

Klik hier voor de WKA gegevens

 

Schildersvakopleiding Amsterdam 

Schildersvakopleiding Amsterdam is het opleidingsbedrijf  voor de schilder- en onderhoudssector in de regio Amsterdam Zuid-oost. Bij de Schildersvakopleiding Amsterdam kun leerlingen een vakopleiding schilderen en onderhoud volgen. De Schildersvakopleiding is opgericht door een aantal grote schilder- en vastgoedonderhoudsbedrijven uit Amsterdam en omgeving.  De bedoeling is dat er over twee jaar ongeveer veertig leerling-schilders een vakopleiding volgen.

Het werkgebied is Amsterdam, Almere en Flevoland.